Kiseli krastavci bez konzervansa su najbolja zimnica bez premca: Recept koji kida koliko je dobar
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

zimnica

Kiseli krastavci bez konzervansa su najbolja zimnica bez premca: Recept koji kida koliko je dobar

Uživajte!

Objavljeno:

Kiseli krastavci su jedna od omiljenih vrsta zimnice i mnogi će bas njih praviti ove jeseni.

Vrlo lako se spremaju, a m iimamo i poseban recept za njih.

Sastojci

3 kg kiselih krastavaca

3 l vode

700 ml sirćeta

4 kašike soli

3 kašike šećera

malo slanutka (slačice)

Priprema kiselih krastavaca bez konzervanca:

Kiseli krastavci
Kiseli krastavcifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pu

stite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.

Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.

Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".

Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.

Uživajte!

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/ona/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.